Què volem dir quan parlem de valors a l’activitat física i l’esport? (Martorell Seminari 29/06)

Què volem dir quan parlem de valors a l’activitat física i l’esport? (Martorell Seminari 29/06)

Des de fa molts anys, el sector de l’activitat física i de l’esport (públic, privat, sense afany lucratiu, privat comercial,….) ens hem omplert la boca amb el relat dels valors individuals i socials positius que la pràctica de l’activitat física i esportiva genera. Però, alhora, tots podem apreciar i viure situacions en què determinades pràctiques d’activitat física i esportiva, en cap cas, es poden considerar positives des de la perspectiva dels valors individuals i socials.

Diversos autors dels àmbits de  l’antropologia i de la sociologia defensen la tesi que l’esport no té valors en si mateix i que no són qualitats pròpies, sinó que són el resultat de valoracions realitzades per individus, empreses o per institucions.


En aquest tercer seminari es va debatre sobre aquesta temàtica introduint elements que ens ajudin a compartir un mateix llenguatge, reflexionar de forma crítica i proposar elements que contribueixin a millorar la pràctica de l’activitat física i esportiva des de la perspectiva de la seva contribució a la construcció d’una societat millor.

Podeu consultar el seminari en la pàgina de Martorell Ciutat Europea de l’Esport

Delphine Boghos va sintetitzar d’una manera visual, dinàmica i entenedora els conceptes i termes principals d’aquest seminari.

RESUM de la jornada “Què volem dir quan parlem de valors a l’activitat física i l’esport?” amb ART VISUAL

Consulteu tots els seminaris programats per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell dins de la nostra secció de CONEIXEMENT – ActivaLab